Detta bör du tänka på när du skall köpa ny hjälm

Dags att skaffa ny mc hjälm inför årets säsong? Då vill jag tipsa er om att spana in alla öppningsbara hjälmar från SMX Sports. Kanske har du varit med i svängarna länge och vet precis vad du skall ha, men är man inte en lika van hoj-åkare kan det vara svårt att veta vad man bör tänka på när man köper en hjälm samt i vilken prisklass man bör lägga sig.

Man får det man betalar för

Saken är den att man får vad man betalar för och jag rekommenderar alltid att gå upp något i pris för att man skall få en hjälm med alla de egenskaper man faktiskt uppskattar när man kör hoj. Är det dock så att du vet med dig att du inte kommer köra så mycket eller långa sträckor kan det vara relevant med en billigare hjälm.

En öppningsbar hjälm maximerar funktionaliteten när du kör

Något jag dock rekommenderar alla är att köpa en öppningsbar hjälm eftersom det verkligen maximerar funktionaliteten när du kör. Det blir lätt att fälla upp hjälmen när man skall stanna och prata, sen är det även så att det oftast är förberett för integrerat intercom i en öppningsbar hjälm. Andra funktioner som kommer med priset är exempelvis ljudnivå, inredning, visirmekanism och skal. Något annat som även är viktigt när man skall köpa en hjälm är hur den faktiskt sitter på huvudet. Den skall gärna klämma åt lite på kinderna eftersom hjälmen formar sig efter huvudet med tiden. Något den dock absolut inte skall göra är att klämma åt över pannan då detta kan medföra ett outhärdligt tryck som kan framkalla både huvudvärk och migränanfall. Med detta sagt hoppas jag du fått några bra tips med dig till när du skall införskaffa ny hjälm.